Rólunk

A MŰANYAG SPORT CLUB

A sportklub jogelődje 1934-ben alakult, Kábelgyár SC néven. Később, - a sportklubot működtető vállalat profil-, illetve névváltozásait követve - felvette a Kábel és Műanyag SC, majd az 1960-as években a jelenlegi nevét.

Az első években elsősorban a labdarúgó csapaté volt a főszerep, amely először az úgynevezett cégliga bajnoki küzdelmeiben, majd a Budapest bajnokság küzdelmeiben vett részt. Különösen büszkék  arra, hogy az 1941-1944-es években itt játszott, még ifjúsági korúként a felnőttek között a későbbi neves válogatott labdarúgó, Zakariás József.

Az elmúlt sok év során ezen kívül működött női kézilabda, férfi kézilabda, tenisz, sportlövész, asztalitenisz és sakk szakosztály, versenyszerűen is, továbbá hobbi szinten természetjáró és vitorlás szakosztály

 A sportélet akkor kezdett visszaszorulni, amikor 1978-ban elvesztették a sportlétesítményüket. Sajnos akkor sok értékes irat is elveszett, ezért mai ismereteik hiányosak. Mindössze néhány iratot és tablót sikerült megőrizni, amelyekről készített fényképek a honlap más részén láthatóak.

A jelenleg is működő három szakosztály szabadidősport tevékenységet folytat. A sportklub finanszírozásához szükséges anyagi eszközök forrásai: tagdíjak, adományok, az SZJA 1%-okból eredő pénzek, pályázati pénzek, vállalkozási tevékenységek ellenértékei.

Mindazok, akik a sportklub ügyeit intézik, önkéntesként dolgoznak, anyagi juttatás nélkül.

A Műanyag SC-nek jelenleg három szakosztálya van: