2022. június 26. vasárnap: Kelet-Cserhát meglepi túra

  • Mátraszőlős, faluszéle – Mocsáros – Hévíz-forrás – Vízfogó - Bazaltkő-fejtés – Függő-kő-völgy – Fehérkő-kőbánya -- Függő-kő -- Függő-kői-barlang – Vörösbánya – Zsákfa – Kis-erdő – Négyfenyői menedékház -- Nyerges-tető (516) -- Köves-bérc (540) – Varjú-bérc (541) – Nagy-kő-tető (561) – Garábi-nyereg -- Garáb, buszmegálló
    10,6 km táv, 400 m emelkedő (A Függő-kő-völgy páratlan szépségeket rejteget. Felhagyott kőbányák monumentális maradványai ejtenek ámulatba, egy hercig kis víztározóra is rákukucskálhatunk a lombok közül. A pihenőnél csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. A Függő-kő nevű érdekes sziklaképződmény egyedi a maga nemében, nem messzi tőle pedig találunk egy barlangot is. Az egész völgy tele van a természet által "eldobált", hatalmas mohos kövekkel, nagy élmény végigjárni. Aztán elidőzünk kicsit a négycsillagos minősítést nélkülöző menedékháznál. Ezt követően még a Cserhát 500-as csúcsai közül is megismerhetünk néhányat az országos kék lombos fái alatt bandukolva, majd a Garábi-nyeregtől lemegyünk a faluba.)
Szakág: 
  • Gyalogos
Tájegység: 
  • Cserhát
Jelleg: 
  • Normál
Találkozó 7:20-ig a Stadionok buszpályaudvaron, a busznál. A busz 7:40-kor indul Salgótarján felé. A jegyet Mátraszőlős, faluszéle megállóig kell megvenni.
Visszaérkezés 17:55-ig Visszaérkezés helyszíne: ugyanide

Garábról 15:48-kor busszal megyünk Pásztó vasútállomásra, ahova 16:26-ra érkezünk, majd itt átszállunk a Stadionok felé tartó volánbuszra

Túravezető: 
Zámbori Mária
Célcsoport: 
  • Nyitott
Az útiköltség teljes áron 4220 Ft.

A 150 forintos kiegészítőjegy kötelező a 65 éven felülieknek is!;
Célszerű előre megvenni a jegyet, illetve a kiegészítőt, mert ha az ülőhelyek elfogynak, akkor hoppon maradhat, aki a sofőrtől szeretné megvásárolni.